Jindra natáčí Popelku

Toho dne byla Jindra poněkud neklidná. Rychlým pohybem ruky se snažila u obličeje rozvířit vzduch, ale moc to nepomáhalo. Chvilku uvažovala o tom, že se vrátí ke svému starému zlozvyku – cigaretám, ale to zavrhla, protože tabák a ostatní látky produkované kouřením barví zubní sklovinu do žluta a to není cool. Jinak ovšem shledávala kouření velmi atraktivní.

Jindra si na sebe oblékla pohodlné legíny s tygřím vzorem, bílé tričko s nápisem Guess a růžové Nike tenisky. Byla připravená na své drsné protihráčky.

Netrpělivě čekala natáčecí štáb a ostatní soutěžící. Ještě několikrát přerovnala šatník, botník a kosmetický koutek než se konečně ozval zvonek.  Ve dveřích se objevily tři slečny věkového průměru 23 let. Nejmladší z nich Evča byla dlouhonohá blondýna, prodloužené vlasy měla do hladka vyžehlené, na tváři dokonalý make-up. Oči měla zvýrazněné tlustou černou linkou ve stylu Amy Winehouse, na rtech zářivé fuchsiovou rtěnku Lancomu. Lakované růžové lodičky s úzkou špičkou skvěle doplňovaly celý její outfit, který se skládal z růžového přiléhavého saka a černých koktejlek. Samotná česká barbie Dominika Myslivcová by ji mohla jen závidět. Druhou soupeřkou byla gothička Pavča. Její dlouhé havraní vlasy se pohupovaly kolem obličeje, kterému dominovalo kouřové líčení očí a tmavě rudé rty. Oblečená byla do černých korzetových šatů, přes které měla oblečenou černou mikinu s vyobrazenou lebkou a na nohou měla černé vysoké boty Alter Core z Nosferatu. Jako poslední dorazila Kamča. Drobná dívenka s nazrzlými vlasy a pihami v obličeji, který byl zcela bez makeupu, protože Kamča vyznává přírodní krásu. Na sobě měla zeleno modré batikované triko, roztrhané džíny a jednoduchou plátěnou tašku přes rameno v barvě khaki.

Po krátkém představení a pohoštění, které se skládalo z nízkokalorických müsli tyčinek, mrkvového džusu a domácího nealkoholického mojita na přípitek, se dívky pustily do soutěže. Nejdříve chvilku bojovali s tabletem neznámé čínské značky, ale po patnácti minutách se z displeje linula lámaná čeština se silným španělským přízvukem uznávaného návrháře: „Mile dýfky vitam fas v soutěšnim pošada Popelka. Tento týden si ja pšipráfil témo seksi na ryuvy. Uršítě stě někdy byla s partnéra na ryuvi a já bych chtěl abyste mi pšedvedli jak skusně se da ovlest na táto akce. Pamatujte, musíte být teplo a sárofeň seksi a čik. Hodně čtesti přeje fáš osmány. Uvitýme se f obchodní sentro.“

(Překlad zní: Milé dívky, vítám vás v soutěžním pořadu Popelka. Tento týden jsem si připravil téma sexy na rybách. Určitě jste někdy byly s partnery na rybách a já by chtěl, abyste mi předvedli, jak se můžete vkusně obléci na tuto akci. Pamatujte si, že vám musí být teplo a musíte být zároveň sexy a šik. Hodně štěstí přeje váš Osmany. Uvidíme se v obchodním centru.)

Reakce dívek byla mrazivá. Evča prohlásila, že to si dělá ten koko.. srandu, že ryby viděla akorát v delfináriu, coby žrádlo. Gothička, že se mu na to může vys… a batikářka prohlásila, že ryby nejí, že je veganka. Jindra byla jako opařená a neříkala nic. Tohle si nepředstavovala ani v nejhorších snech. Byla témata jako pohovor u Kery Bredšoové, hrdinky seksu ve městě, seksy v nordickém stylu, párty Jamese Bonda, ale na rybách???? To tomu Osmanovi hráblo, no jo chlap, ale co na ryby, vždyť tam choděj jen chlapi, mlčí, koukaj do řeky a pijou pivo. Ale pak se usmála. No jo Mirka, moje zlatinká Mirka, ta ví přece všechno a to by bylo, aby naše girl power si nebyla schopná poradit s takovou drobností, pomyslela si v duchu.

Ani soutěžící v ní nevzbudili příliš kladné emoce. Nejvíce se jí líbila Evča, kterou zároveň viděla jako svou největší konkurentku. Ta dvě ostatní děvčata jí připadala hrubá a jejich styl byl něco děsně odporného. Prostě fuuuuuuuj.

„No tak holkýýýý, jááá du na nákupy, tak si tady prohlédněte všechny moje outfitky a já doufám, že něco vyberu,“ zahulákala vesele Jindra. „Čauký, ať dobře vybereš,“ neupřímně odpověděla Evča. Pavča něco zadrmolila a stydlivá Kamča jako obvykle neřekla nic a dál se koukala na zem.

Zatímco se ostatní soutěžící začaly hrabat v jejích skříních, opět už sebevědomou Jindru naložil televizní štáb do automobilu, který nabral směr obchodní centrum. Tam se setkala se svou „módní poradkyní“ Mirkou, která již přísně vyhlížela svoji přítelkyni a ve vzduchu už opět visely trestné body Popelka–nepopelka. Pak už se čekalo jen na kubánskou hvězdu módního průmyslu. Asi za pět minut dívky spatřili nevelikou snědou postavu, která se u odpadkového koše marně snažila uhasit Havano, přičemž se ozývala slova v dívkám neznámém jazyce jako mierde nebo hijo de puta. Poté co se módní ikoně podařilo z ruky odstranit žvýkačku záhadným způsobem smotanou s nedopalkem cigarety značky START, otřel si dlaň o uměle roztrhané jeansy, nasadil blazeovaný úsměv od ucha k uchu a zároveň s podáním ruky, která ještě před chvílí válčila s odpadky, pronesl s exotickým šarmem: „Dovrá den damy. Ja se vedeš? Ja jsem Osmány, teší mně.“ Nutno podotknout, že to už kamery jely naplno a zachytili dívky snad v nějakém transcendentálním stavu. Návrhář musel dokonce zopakovat svoje uvítání, což mu dělalo drobné problémy. Je pravda, že Mirka ani Jindra mužské pokolení nějak zvlášť neobdivovaly, ale svět módy to je jiný svět, svět pro ně a to, že v něm působí i „muži“ tak nějak tolerují. Gucci, Armani, Louboutin – jména, které by měl znát každý – a dneska k tomuto světu byly dívky o krůček blíže. Ano promlouval k nim PAN Laffita, jehož výtvory a kreace si sice jen matně vybavují, ale to už je krůček k té nejužší špičce. První se z tranzu probrala Mirka a s mírným odporem podávala návrháři ruku. Tentokrát se nejednalo o projev genderové nadřazenosti, ale o přetrvající obraz startky obalené ve žvýkačce smísené s doutníkovým popelem.

Po krátké konverzaci, kterou chtěli mít všichni za sebou, naše hrdinky obdržely kartu s deseti tisíci korunami a vyrazili vstříc nakupování a vybírání. Na výrazu pana Laffity bylo vidět, že je rád, že má tento úvod za sebou. Zvlášť, když ho Jindra oslovovala z nervozity jako pan Lafeta, nebo pan Osmina. Navíc ho pořád děsil ten jakoby nepřítomný pohled obou dívek.

Poté co se Jindra svěřila se svými pochybnostmi, převzala absolutní vůdčí roli Mirka. Ta také sice nikdy nebyla na rybách, ale o rybářích lecos slyšela ze slov svého záletného otce, který tímto koníčkem kamufloval dlouhá dostaveníčka. Jakožto rozený vypravěč pak doma líčil až Hemingwayovsky boje na život a na smrt s vodním živlem a malebně vykresloval romantiku světa tichých patronů, že by mu to uvěřil snad i sám Ota Pavel. Na celý podvod se přišlo až po mnoha letech, kdy ho jedna z jeho milenek dala k soudu kvůli neplacení výživného a pro otce si přišli příslušníci otcem titulovaní jako esenbáci.

Nejvíce Mirce utkvěly v paměti rybářské holiny, a protože podobný styl se zabydlel i ve světě dámské módy začala děvčata právě obuví. Aby to bylo stylové a seksy, zvolila Mirka takové boty s vysokým podpatkem. Pan Laffita chodí vždycky za soutěžící a pak vždycky komentuje její dosavadní nákup na kameru v koutku obchodu, tentokrát slovy: „Neee, boty neee, nemušeš fybirat bota první na aufit! Si vidět, jak v tom ty chodit do bahna u šeka.“ Jindru pak napadlo, že námořnický styl a rybářský styl přece k sobě musí mít blízko a navrhla pruhované námořnické tričko a lodičku se zlatou kotvou jako pokrývku hlavy. Mirka nebyla proti, i něco takového její otec kdysi vyprávěl, když prý tahali jeho kamaráda z vody, páni také měli modrá pruhovaná trička. Dále pokračovala stříbrnými legínami, což dívkám evokovalo lesklé tělo pstruhů. Jako doplňky zvolili zlatý řetízek se šupinkami a náramek se symbolem vodnáře. (Na základě myšlenkového pochodu vodnář-voda-ryby-rybáři.) Na závěr zvolila sáčko v barvě lososa. Jindra byla naprosto spokojená a i na Mirce byl vidět náznak velkého uspokojení a snad po dlouhé době uznala, že mít otce je také k něčemu dobré. Jiné emoce cloumaly s naším módním guru, který během natáčení komentoval volby dívek slovy: To je na sirkus, já se na to nekoukat, zace čpátně, to je kýšovina (to je kýčovité) a ta poratkyně némá dobrý zkus (ta poradkyně nemá dobrý vkus). Aby se uklidnil tak si uprostřed centra zapálil doutník, čímž spustil požární hlásič a se zuřivou gestikulací asi pět minut ochrance vysvětloval, že se omlouvá, še být mališko nerfozní, še taková kopyta on nevidět ani na Kuva.

Zatímco probíhalo líté shánění v obchodním centru, ostatní dívky nekompromisně svými komentáři drtily šatník nebohé Jindry. A tak kamery zachytily věty typu: To bych si nikdy nevzala na sebe, nudáááá, fůůůůj, ten červenej baret je taky její??  Ten jí rovnou vyhodím do koše ( Evča),  je tady málo černé, chybí mi tu šperky jako je sichrhajcka a řetěz na krávy, tyhle hadry bych doplnila obojkem s ostnama, to bych si nevoblíkla, barbína voe to snad není možný (Pavča), ta kůže doufám není pravá, ten norek snad není pravý, jestli ano je to neetické, z materiálů mi tady chybí bambus a lýčí zkrátka málo přírodních materiálů a samozřejmě málo batiky, není to můj způsob oblékání (tiše, ale nesmlouvavě).

Jindra s Mirkou skončili překvapivě ještě před limitem, přestože se nakonec objevil spor o to, do jaké kabelky pak budou úlovek dávat. Ale nakonec zvítězil Mirčin návrh kabelky s hadím vzorem, který podle jejího názoru ladil k botám, a dále tvrdila, že had může být i ve vodě. Jindra kapitulovala a tak bylo dílo hotovo.

Pan Laffita byl rudý stejně jak jeho rodná země, opět několikrát zopakoval slova hijo de la puta a las putas a přebral si kreditní kartu. S úsměvem, který se spíš podobal křeči nebo záchvatu padoucnice dívkám popřál hodně štěstí s tím, že se uvidí večer. Poté co se rozloučili, si ihned zapálil a hněvivě kopl do odpadkového koše, za což si odnesl pokárání ochranky větou: „Co blbneš vole?“

Večer se Jindra představila svým soupeřkám a televize musela málem celé natáčení zrušit. Evča si vcelku sedla s gotičkou Pavčou a ty si přímo vychutnávali naprosto nemožný styl jejich soupeřky. Místo úvodního potlesku, jako v jiných dílech, Pavča ostře hvízdla jak na nějakém zápase v kopané a Evča ukázala Jindře zdvižený prostředník (což se nakonec objevilo i v televizním záznamu; redakce neměla toto neslušné gesto jak vymazat a vypípat to nešlo). Kamča seděla zachmuřeně a před očima viděla pouze ta nešťastná zvířátka, která svou životní cestu ukončila kvůli marnivosti této ….). Střihači pořadu měli co dělat, aby pořad celou dobu nedoprovázelo jenom pípání a tak slova jako coura, nebo děvka nechali v záznamu.

Celý outfit naší Jindřišky ohodnotil módní guru těmi to slovy: „Jindšiška sely tvůj aufit je naprostá katasrofa a k rybam si vubes nehódi. Ty nemušeš podpátek do vahna nosit, navis  to sáko néni teplo měla bys zimu a varevně to je kýšovina, ty si nepochopila sadáni vubes a sa selý nakup si neměla svůj nasór. Možna bes kamarátka ty lepší.“

Ani bodů nezískala Jindra od soupeřek mnoho. Od obou „spiklenců“ dostala po 0, akorát překvapivě Kamča udělila bod z milosti. Jindra už trochu z komentářů tušila, že se jí výhra tak nějak vzdaluje, což potvrdil i finální večer, kde byla podrobena nemilosrdné kritice návrhářově. To už naplno propuklo slzavé údolí. Ostatní Šipky se snažili nešťastnou Jindru utěšit, ale moc to nešlo. Byl to drtivý debakl, který schytávali snad jen soupeři sovětské sborné v dobách její největší hokejové slávy. A jak celá soutěž dopadla? Bodování soupeřek připomínalo spíš binární kód, než známky v krasobruslení. Celé klání rozhodl Osmany, který by dal všem soupeřkám nejraději také po nule. Nakonec však nechal vyhrát Kamču, která svůj model skoro vůbec neřešila, ale na rozdíl od soupeřek si vzala sice nevkusnou, zato teplou bundu a nepromokavé boty nevýrazné barvy. Pořád lepší než celý černý outfit  Pavči, který by se spíše hodil k vykonávání práce mistra ostrého meče a ani barbínkovský úbor Evči, který se nejvíce blížil tomu Jindřinu, dojem neudělal.

Mirku navíc naštval komentář o poradkyni. Zařadila si Laffitu na blacklist a odebrala si ho z přátel na facebooku, Instagramu i Twitteru. Jindře následující den strhla dalších deset bodů za pozdní příchod, byť to bylo jen o půl minuty a jednalo se o velmi přísné rozhodnutí.

Takto neslavně dopadla účast jedné ze Šipek v módní soutěži. Děvčata si budou muset hradit výlet do Ratibořic ze svého. Navíc někdo vyvěsil sestřih všech dílů na youtube, pod kterým se ihned začaly objevovat velmi nepěkné a jízlivé komentáře.

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je administrator. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.