Jindřiška H. se hlásí do Popelky

„Holký, holký, tak už mi to přišlóóó z televize. Budu natáčet Popelku. To jsem si mocinky přála,“ zvesela huláká udýchaná Jindra na svoje přítelkyně sedící v kavárně.

„Jindří, máme jistě radost, ale přesto ti budu muset opět strhnout 5 bodů za pozdní příchod,“ odvětila akurátní Mirka. Jindra poslední dobou měla problémy s disciplínou a životosprávou, což způsobilo to, že v kanadském bodování klubu se dělila o poslední příčku s absolutním outsiderem Červenkou. Ta ovšem po velké klubové rozepři začala na sobě dřít a plusové body rázem počaly naskakovat. Jindra z toho byla trochu nafrněná, a aby si nepřipadala jako kráva, přihlásila se do televizní soutěže módy Popelka, která je na Slovensku známá jako “Nákupné maniačky“. Nepochybovala o svém vítězství, které jí krom nových kousků do šatníku a finanční odměny přinese obdiv ostatních dívek a také hlavně tolik potřebné body za prezentaci COSMO klubu, o kterém se v pořadu několikrát zmíní. Před časem si Jindra, když byla ostatní děvčata pryč, natočila krátký módní medailonek, který poslala zároveň s přihláškou do redakce televize. Odpověď nedala na sebe dlouho čekat, a tak se Jindra, která se díky pozdnímu příchodu rázem ocitla na posledním místě (Mirka tuto bodovou ztrátu ihned zanesla do svého tabletu), nepřestala usmívat. Ještě holkám ukáže, kdo je Jindra a jednou ona sama bude hodnotit dívky v podobné soutěži nebo na MISS ČR. Tedy za předpokladu, že se vůdkyni Mirce nepodaří uspět s protesty, že tato soutěž je odporným trhem dívčí krásy, kde si slintající hokejky nebo kopačky (rozuměj fotbalisté a hokejisté nejvyšších domácích nebo ještě lépe zahraničních soutěží) vybírají budoucí oběti svého neukojeného chtíče a okrasné doplňky na rádoby dobročinné akce, pořádané jejich zaměstnavateli. Rychlé Šipky Popelku velmi rády sledovaly a především kladně hodnotily Jindřiny trefné komentáře. Pro neznalé čtenáře a čtenářky tuto soutěž krátce představím. Jedná se o týdenní televizní soutěž na nejmenované komerční televizi. Ta je známá dalšími duchaplnými pořady jako je Tchýně (matka české rádoby-celebrity páchá ještě větší dobro v rozpadajících se a nefunkčních rodinách, kde jsou muži především tzv. nemakačenkové, alkoholici nebo sebestřední idioti z fitness centra živící se stripteasem) a Soudkyně Barbara (neomylná a spravedlivá žena rozhoduje spory na základě výpovědí svědků, alá jedna paní povídala, bez skutkové podstaty trestných činů. Hrdinně uděluje tučné pokuty za pohrdání soudem a je to takový tajný idol naší Mirky). Na stanici si zaskotačí například Lucie Plekancová s Majklem Dejvidem, všechny darebáky tu pochytá Major Zeman nebo nově komisař Mahmed a k lepším zítřkům nás dovede Muž na radnici. I Červenka s neukončenou základní školní docházkou si hravě poradí s Cibulkovou zábavnou tajenkou, během které si dokáže opatřit svojí oblíbenou čokoládovou tyčinku a ještě ji zkonzumovat.

Ale vraťme se k samotné Popelce. Této užitečné soutěže se účastní s obrovským zápalem ženy a dívky různého věku a profesí. Jejich úkolem je během devadesáti minut nakoupit outfit na zadané téma v obchodním centru v hodnotě deseti tisíc. Dívky si během pořadu (celkem jsou 4 účastnice boje) zhodnotí navzájem své nakoupené kousky, jestli ladí, splňují dané téma (toto slovo obvykle účastnice neumí skloňovat a objevují se zde patvary jako tému, s témou a podobně) a obodují se. Významnou postavou je pak pan stylista, který celou soutěž provází vtipnými komentáři a po vystoupení všech účastnic udělí body i on. Celkový součet pak určí vítězku a ta získá finanční odměnu.

Jedním ze stylistů vystupující v pořadu je na slovo vzatý odborník, módní návrhář, Osmany Laffita. Kubánský původ návrháře vnáší do soutěže nádech exotiky a komentáře pronášené neumělou češtinou se španělským akcentem jsou neodmyslitelným koloritem této zábavné show.

Po bouřlivém potlesku a hromadném objímání tak mohla konečně začít schůzka, která se nesla v duchu námětů, rad a připomínek. Soutěžící si mohou na šopování vzít s sebou poradkyni, která radí s výběrem ošacení. Kdo by čekal u Šipek nějaký lítý souboj o post poradkyně, šeredně by se mýlil. Dívky jednoznačně Jindře určily, že tuto úlohu si vezme na starost Mirka a z dalšího hlasování bylo určeno, že vyhraná odměna půjde částečně na rozšíření knihovny a filmotéky s ženskou tématikou a zbytek peněz se použije na plánovaný výlet do Ratibořic.

Toho večera Jindra usínala s úsměvem na odlíčených rtech. Pomalu se oddávala snění o hadřících, na pomyslné filmové plátno se jí promítaly módní přehlídky nejluxusnějších módních domů. A ani chrapot Červenky připomínající stádo dobře krmených vepřů jí tentokráte nekazil sladké snění. Jindřin VELKÝ DEN se blížil.

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je administrator. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.