Rychlé šipky na pokraji krachu

Přestože v klubu vládla navenek pohoda a klid, uvnitř byly dívky Romčiným odchodem přece jenom zdrceny. Napomohla tomu i zpráva, kterou přinesla Jarka. Jedna z obdivovatelek klubu prý zaslechla, jak se Rychloručka domlouvala s Nohama od stolu, že se půjdou podívat na hokejový zápas Slávie a poté půjdou do Pavouka. Zpráva působila jako sůl v otevřené ráně vztahu našich hrdinek. A těžší chvíle měla teprve přijít. Seběhlo se to asi takto:

Jednoho dne zůstala Mirka doma. Provázely jí bolesti spojené s pravidelným měsíčním cyklem. Jindy by nehnula ani brvou a povznesla by se nad toto utrpení trápící celé ženské pokolení, ale toho dne to bylo nějak intenzivní.

A tak si zalezla do pelíšku, pustila si svou oblíbenou Dianu Krall a otevřela si facebook, kde si upravila status na profilu. Ten teď zdobil smutný obličej a zvracející obličej. Najednou se hlučně rozezněl zvonek.

„Koho to sem zas šovinisti nesou?“ zabručela a podívala se kukátkem, kdo je. Tam uviděla postavu s igelitovou taškou pohupující se nervózně v bocích.

Bože-no, Fanda Huňákovic, co ta tady chce? Jsem rozcuchaná a nenalíčená, takhle jí nemůžu otevřít! Mirka by nebyla Mirkou, kdyby si nevzpomněla na školu rychlého líčení. Vlasy nechala tak. Po pěti minutách tedy mohla otevřít.

„Co se děje?“

„Je tu Jindra? Něco jí nesu! Jo a u spodního rtu máš nedotaženou linku.“

„Dej to mně. Já jí to předám.“

„No já nevím!“

„My Šipky před sebou nemáme tajemství!“

„Aby ses nedivila,“ položila tajemnou igelitku na stůl.

„Co to je? Fuuuj, co to tu smrdí?“ Mirka počala vytahovat balíček z igelitky.

„Hele Vuittonka! Který prase vyhodilo takhle nádhernou tašku? Ty chlapy fakt střílet.“

„Že je to Vuittonka, to bych tak netvrdila.“

„Padělek? – To nenos mně, ale na celníky, nebo k prodejci. A co s tím má společného Jindra?“

Fanda vytáhla ze své kabelky dvoje lékařské latexové rukavice, pinzetu a nasadila si dioptrické brýle. Jeden pár rukavic podala Mirce a druhý si sama navlékla.

„Tak podívej,“ otevřela kabelku a pomocí pinzety odtrhla látku vnitřní strany. Mirka krom propálených míst spatřila i onen nešťastný autogram výrobce z Asie.

„Jasně fake, ale co s tím má u Pohlreicha společného Jindra?“

„Tohle,“ Fanda s umem soudního patologa vytáhla lístek zasunutý v plastovém pouzdérku schovaném v postranní kapsičce kabelky. „Vrátila jsem to, tak jak jsem to našla,“ dodala a začala rozbalovat lístek.

Mirka si potichu četla: „ Ahojky lidičky, vím, že jste mi tuhle tašku neukradli, ale jen jste jí někde našli. Za navrácení vám dám tisíc korun. Moje adresa je Jindra H……..“

Mirku polilo horko. Další zradu už klub nepřežije. Navíc, co ty záhadné fleky na vnitřní straně?

Fanda, čekala na nějaký komentář, ale místo toho se Mirka chvatně začala oblékat. Ze skříně vytáhla kabát velmi podobný těm, který nosili příslušníci německé tajné státní policie. Obula si vypulírované vysoké holínky a vykázala Fandu ze dveří. Rázným gestem ji pozdravila a vydala se směr salon Beauty. Během cesty se snažila najít nějaké řešení. Nejdřív chtěla Jindru rovnou na místě vyloučit, ale s přibývajícími metry chůze se její hněv začal mírnit. Rychlé šipky ve třech? Jarka by mohla zpochybnit její vůdčí schopnosti a určitě by dala hlasovat o nové velitelce klubu. Byl by to boj o lehce zmanipulovatelnou Marušku. Co by tomu řekli v Kosmíku? A ty posměšky ze strany sesterstva. Ne, to by nepřežila. Chyby členek šly tak trochu na její vrub, to si začala uvědomovat. Ne, je třeba se krizi vyhnout. Myslela si, že povede dokonalý klub dokonalých dívek, který bude vzorem všech děvčat v jejich muži ovládané zemi. Klub, který bude ostrůvkem vzdoru a zároveň naděje. A ten ostrůvek se začíná čím dál tím zmenšovat, potápět se, mizet pod hladinou. Rozervaná mysl sváděla těžký boj mezi hrdostí a ponížením. Mezi pravidly a pochybením. Představa chybující ženy z řad Šipek byla skličující. Nakonec touha po zachování klubu zvítězila. S Jindrou se přece pracovat dá. Správná koučka dokáže vytáhnout z průšvihu i ty nejhorší jedince. Dobrá nálada se vracela, přísnost v obličeji však zůstávala. Prolétla dveřmi salónu.

„Čauky, Jindra je kde?“ houkla na učnici uklízející podlahu. Ta jen ukázala směrem k zadnímu východu. Přes záclony jí spatřila a následoval další šok, který rázem měnil celou situaci. To, co viděla, vysvětlovalo propáleniny na fejkové kabelce! Jindra KOUŘILA CIGARETU!!!!

Rozpadnou se Rychlé šipky?

Dokáže se Jindra vyléčit ze závislosti na nikotinu?

Jak dopadne vztah česko-slovenského páru?

Jsou autoři Šipek vůbec normální?

To se dozvíte, nebo nedozvíte v dalším pokračování Rychlých šipek!

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je administrator. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.