Rychlé šipky čarují: První den v televizi

První natáčecí den v televizním studiu nastal a děvčata byla zdravě nervózní. Tedy snad kromě Jindry, která potají vykouřila tři cigarety LM (starší generací přezdívané jako lidové milice). Na dotaz od čeho tak nevábně páchne, odpověděla, že za to může smogová situace ve městě. Tenkrát tuto nekamarádskou lež ještě děvčata neodhalila, a tak den pokračoval v poklidu dál, bez mráčku na nebi.

Večer byla děvčata dopravena velkou černou dodávkou do studia. Vedoucí pořadu byla postarší dáma s výrazným make-upem a  extrémně dlouhými nehty. V její levé ruce se natrvalo usídlila špička s cigaretou. Vyfukovaný dým přispíval k celkové atmosféře studia, protože vytvářel na pozadí vysílací plochy tajemně magické obrazce.

Děvčata byla v maskérně upravena k nepoznání. Maruška vypadala jako kněžka bohyně ISIS, Jarku zdobil klobouček s modelem planetárního systému, který kdysi vycházel na pokračování v časopisu ABC mladých techniků a přírodovědců. Mirka dostala dlouhý kónický klobouk a šarlatový hábit pošitý magickými znameními, takže vypadala jako nebohá paní Perchta. Jindra protestovala při použití ne zrovna přírodní kosmetiky a úbor podobající se malé mořské víle jí také moc nenadchnul. Zvlášť svršek oděvu jí rozladil. Ten se skládal pouze z podprsenky, jež byla tvořena malými mušlemi, které sotva stačily zakrýt bradavky. Na rozdíl od Jindry se Romana na svůj outfit, připomínající Janu Bouškovou v době jejího rozpuku, nezlobila. Vypracované svaly jí natřeli olejem, a široký hrudník byl ukryt v uplém tílku s velkým zlatým S. Produkci se líbila i její čelenka, akorát nápis SSSR na ní přelepili pentagramem.

Děvčata dostala i pracovní jména. Mirka měla vystupovat pod jménem Bonduella, z Jarky se stala Lyra. Z Jindry nejdříve chtěli udělat Jasmínu, ale vzrůstající popularita seriálu Hry o trůny štáb inspiroval ke jménu Cersei. Na Romanu připadlo jméno Ramba a Marušku nazvali drobet provařeně Nefertari.

Natáčení se rozjelo. Dívky vůbec nevnímaly přítomnost kamer a do svých rolí se doslova vžily. Jako první vystoupila samozřejmě Mirka – tedy Bonduella. Její vystoupení vypadalo následovně:

„Milé divačky, jsem tu dnes jen pro vás a moje karty všechno vědí. Tam je ukryta vaše budoucnost, váš osud. Volejte číslo tajemné Bonduelly 0609 666 666. Trápí vás něco? Chcete udělat životní rozhodnutí ve smyslu, že vykopnete manžela z baráku? Hledáte novou lásku a toužíte po dívčí náruči? Líbí se vám kolegyně v práci a nevíte, zdali jí máte oslovit? Nebojte se a zavolejte na číslo 0609 666 666. Moje karty ví vše. Aaa pozor, už tu máme první volající. Haló, tady Bonduella. Koho mám na telefonku?“

Ze studia se ozvalo zachrčení a říhnutí: „….eeeeeeeeee eště jedno pivo a frťana…“ Mirka se ještě jednou slušně optala, koho má na drátě, na což jí hrubý hlas odchrchlal: „Toóoonda Mařas, jááá chci vě-dět, kdy é si ja-ko jáá e ko-ne-čně  zapíchám. Rozu-rozumíš?“

Mirka zrudla a nepříliš padnoucí klobouk jí spadl do čela. Zaječela do éteru: „Ty nikdy, ty tupé ožralé maskulinní prase.“

Šéfové Brigitě vypadla zděšením cigareta ze špičky a plamének se začal zakusovat do perského koberce ve studiu.

„Jak tooo voeee, si to pla-tím, ne? Tak řekníí tééď,“ nesouhlasil mužský hlas na opačné straně drátu.

Brigita dala pokyn technikovi, ať hovor, který odčerpal volajícímu klientovi úctyhodných 176 korun, odpojí. Mirka se mezitím dala do pohody. Uklidnil jí pohled na portrét velkého VZORU, který si dala jako poslední kartu svého věšteckého balíčku.

Další telefonát zněl následovně: „Dobrý den, tady Anička, ročník 1935. Mě by zajímalo, jestli vyhraji ve Sportce. Sázím už celý život, na čísla data narození mého teď už nebožtíka manžela Františka.“

„Dobrá, tedy zamícháme karty,“ rozradostněně začala pracovat Mirka, když trikem karetního hráče oddělila z balíčku kartu velkého vzoru.

„Víte, já sem teď koupila sadu hrnců pro vnoučata a taky tu výhřevnou deku. Vnoučátka by chtěly nějaké ty tablety, já jich beru hromadu, mám potíže s kyčlema, ale prý to je nějaký ten počítač, tak mi to vyprávěla malá Esterka. Ona už chodí do první třídy, je opravdu vážně šikovná.“

Mirka už chtěla vyložit karty, ale paní pokračovala: „Zeťák by chtěl taky nové auto, že ta škodovka už špatně jezdí. On je teď bez práce. Byl zedníkem, ale on je šikovný a tak založil si firmu, jenže ta zkrachovala, tak je teď jako doma, tak to táhne Máňa sama, tak bych jim ráda pomohla, už jsem vybrala jednu vkladní knížku. Myslíte mladá paní, že teda vyhraju?“

Paní Brigita si mnula ruce, na taxametru vyskákalo 1025 korun. Zato Mirce bylo starší paní líto. Věděla že, s kartami jí příliš nepomůže, a tak se snažila hovor, co nejdříve ukončit. Ale ani karty moc nepomohly. Vyšel kulový spodek, což Mirka okomentovala slovy, že přestože vyšel spodek kulový, to neznamená, že nic nebude mít. Paní jí ještě povyprávěla o tom, že prodali chatu na Sázavě, a že se letos moc nepovedla angreštová marmeláda. Mirka jí poradila, ať místo na čísla manžela vsadí na čísla data narození její matky a hovor s upovídanou paní ukončila.

Pak přišel opět na řadu monolog: „ Milé divačky, jsem tu jen pro vás, já a moje karty, co všechno vědí. Tam je ukryta vaše budoucnost, váš osud. Volejte číslo tajemné Bonduelly 0609 666 666. Trápí vás něco, chcete udělat životní rozhodnutí ve smyslu, že vykopnete manžela z baráku? Hledáte novou lásku a toužíte po dívčí náruči? Líbí se vám kolegyně v práci a nevíte, zdali jí máte oslovit? Nebojte se a zavolejte na číslo 0609 666 666. Moje karty ví vše. Ještě tu máme šikovnou paní Jarku, eee Lyru, a ta vám vyloží planety. Nebo máte problémy se zdravím? Zeptejte se silné Ramby. Můj čas pomalu končí, dáme tedy prostor další kolegyni. Své žezlo předávám naší hvězdné odbornici, astrálně svůdné Lyře.

Před kamery nakráčela Jarka s roztočenou planetární soustavou na hlavě, mile se usmála do kamery číslo 6 a začala: „Hvězdy ví vše. Co je psáno ve hvězdách je přadlem osudu. Jste ve znamení panny, nebo jste životně vyvážená Váha?“ reprodukovala Jarka naučený text. „Hvězdy nelžou, neváhejte a zavolejte. Nebojte se nahlédnout do hvězdných drah našich souputníků. Moje číslo je 0609 666 314.“ Telefonát na sebe nenechal dlouho čekat. Volala Jaroslava, 46 let, po rozvodu, s dotazem, zdali jí hvězdy přiřknou ještě nějakého partnera. Lyra po obdržení informace o přesném datu narození začala počítat. Konstelace se neustále měnily, až nakonec definitivní verdikt zněl, že nikoliv, ale že kolem je spousta dalších stejně opuštěných žen a hvězdy prý vztahu se ženou přejí. V zákulisí Mirka Jarce zatleskala a v jejích očích hrály veselé plamínky. Konečně výdělek, a osvěta s ním jde ruku v ruce. Druhý telefonát však znamenal těžký úder na solar. Zněl takto:

„Dobrý den, tady Docent Bedřich Levoruký, kandidát věd. Tak prvně, mladá paní, sundejte si z hlavy to Pluto. Jak dobře víme, dokonce ze zpráv České televize, Pluto bylo vyřazeno ze seznamu planet na mezinárodní astronomické konferenci konané v Praze již v roce 2006. Za druhé, vysvětlete mi a matematicky odvoďte, jak může mít postavení planet vliv na nepřesně definované lidské vlastnosti. Za třetí, ty vaše pozice planet neodpovídají realitě. Dráhy jsem propočítal a máte to špatně, protože nezahrnujete vliv obecné relativity! Za čtv…“ Tak čtvrtý dotaz pana docenta už v éteru nezazněl.

„Ten sem volá pořád,“ procedila Brigita k blednoucí Jarce a počala si připalovat další cigaretu. „Toho se holka neboj, občas sem nějakej magor zavolá. Takový ale vypojujeme, protože by mohlo nějakou tu nánu (rozuměj zákaznici) napadnout, že na těch jejich řečech něco je.“ Labužnicky potáhla z cigarety a popel odklepla do křišťálového popelníku ve tvaru lebky. Na rozdíl od Mirky Jarku profesor docela rozhodil, protože vzpomínka na zkoušku ze Základů Feminismu II u docentky Holcové byla ještě stále čerstvá. „Střídání,“ svými gesty Brigita napodobila bývalého hokejového reprezentačního lodivoda Aloise Hadamczika. Na led, tedy před kameru, byla dopravena malá mořská víla zašněrovaná do kostýmu s ploutví a rozpustile neposlušnou podprsenkou z mušliček. To se ovšem nelíbilo puritánské posluchačce Vlastě z Brna Pisárek, která tento outfit Jindře vytkla, že to není žádná krása bez závoje, ale solidní esoterický pořad. Ani kmitající kyvadélko ženu neusmířilo. Ta se dále dožadovala výměny věštkyně, a tak se do kola dostala i Maruška, protože vzhledově Vlastě připomínala nešťastně vyhozenou Jolandu. Naprosto profesionální výkonem si naše hrdinka vysloužila pozvání do moravské metropole. Volající povyprávěla, že tam má sad s meruňkami, tak že jako pro děcka, a pro starýho kořeňa ňákó tu pálenicu taky může čapnót ať i cajzli vydijó, co só moraváci za dobračiska.

Vysílací čas uběhl jako voda. Volající protelefonovali pěknou částku, a tak byla paní šéfová nadmíru spokojená. Stejně jako Major SS nabídl po vykonané exekuci členům popravčí čety cigarety ze stříbrného pouzdra s hákovým křížem, tak i Brigita otevřela pouzdro s lebkou a nabízela vědmám tabákové potěšení se slovy: „Činily jste se, zakuřte si.“ Dívky překotně odmítaly, jen Jindra váhala. Démon tabáku ji ale nakonec přece jen ovládl. Při odchodu si tam úmyslně zapomněla svojí Vuittonku. S touto výmluvou se do studia vrátila a se starou paní si ještě bafla (pak přidala ještě jednu na zastávce).

První den skvělé práce pro Šipky skončil naprostým úspěchem. Děvčata se těšila na další natáčecí den. To ovšem netušila, že je začíná obestírat něco tajemného a děsivého.

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je administrator. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.