Děvčata píší blog

„Já ti nevím,“ řekla Jarka Mirce, když jim dosychal lak na drápcích v oblíbeném salonku Správná buchta. „Von ten Bohuš z desítky je asi správnej kluk, ale viděla si, jak ti furt čumí na zadek?“

„To si piš, je to hrubián,“ řekla Mirka a přísným pohledem zpoza brýlí Dolce Gabbana dodala svému tvrzení na patřičném důrazu.

Avšak tyto idylické dny, plné nevázaného zevlování, utrácení za vylepšování už tak dokonalého zevnějšku a experimentování s jejich latentní homosexualitou, měly děvčatům už brzo skončit. Protože stejně tak jako Holmes má svého Moriartyho, GB mladší svého Saddama, Klus Nohavici a Petruška Šustrová miss únor z roku 1987, objeví se i v tomto příběhu již brzy protivník. Tento však svou zlověstností všechny zmíněné případy lehce překoná.

Někdy v té době začala děvčata psát pravidelně svůj blog pro správné holky zvaný “Stěrač“, který se zanedlouho stal v komunitě naprostým kultem. Zde namátkou některá z témat Stěrače:

Skandální zneužívání zvířat při testování nezbytných kosmetických přípravků

Jak zjistíte, jestli v noci chrápete?

Přežila jsem chatu

18 kroků jak se bleskově hodit do pohody

Do kotliny už nepáchnu

Značky, které jsou in

Blíží se 20 – jak se udržet ve formě

Značky, které jsou out

Jak nežrat

Je Madagaskar v Africe?

Úloha tajných služeb ve fyzické likvidaci Jana P. Tleskače

Úspěch Stěrače byl opravdu fenomenální a děvčata se stala svého druhu celebritami. Dokonce to vedlo Jarku k vydání sebereflexivní eseje “Je správné mít ze sebe tak dobrý pocit?“.

Děvčata dostala pracovní nabídky od několika společenských magazínů, ale všechny shodně odmítla s tím, že si nade vše cení své nezávislosti a psaní chápou především jako poslání a pomoc mladším nebo méně zorientovaným sestrám – finančního prospěchu v tom nehledaje. Z určitých romantických pohnutek pak děvčata sepsala na toto téma tzv. “Etický kodex“.

Našly se však osoby, které jim úspěch nepřály, ba přímo záviděly. Představovaly si sebe na jejich místě a domnívaly se, že touto cestou by mohly rychle dosáhnout velkého bohatství. Pro úplnost uveďme, že tyto osoby etickým kodexem nedisponovaly. Poprvé daly o sobě vědět hacknutím stránek Stěrače, kde se následně na několik hodin objevilo nepěkné slovíčko svěrač. Bohužel v doprovodu ještě méně pěkné fotografie, jejíž odstranění bohužel trvalo dokonce několik dní.

To byl první z ohavných činů Sesterstva. Sesterstvo – zavrženíhodný spolek – začalo záhy psát svůj vlastní blog s pokleslým názvem Zhulenej fetus. Přes veškerou podbízivost se však Zhulenej fetus ocitl zcela na okraji zájmu všech slušných děvčat. Pro dokreslení situace musíme bohužel názvy některých jeho článků uvést:

Žij a nech žít

Fuck the systém

Čůza z obchoďáku

Tak to mi ho teda vyndej

Již z tohoto malého výčtu je zřejmé, jak zoufale se Sesterstvo snažilo vetřít do přízně tradičních čtenářek Stěrače. Avšak od počátku bylo jasné, že se úrovni svého nenáviděného vzoru nemohou ani přiblížit. Stěrač byl nedostižný. Ať už ožehavostí volených společenských témat, či břitkostí jejich zpracování.

Sesterstvo tvořily tři neblaze proslulé postavy místního rádoby undergroundu. Děvčata ze Stěrače je po první krátké konfrontaci před rockovým klubem překřtila na Bohunu, Štětku a jejich náčelnici vymyslela přiléhavé jméno Nohy od stolu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je administrator. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.