Rychlé šipky se představují

Mirka D.

Nejmenovaná vedoucí COSMO clubu, přesto všemi uznávaná a respektovaná. Ostatní dívky chtějí být jako ona. Nezávislá, emancipovaná a krásná. Vystudovala Gender studies a pracuje v redakci COSMOPOLITANU Společně s děvčaty z RŠ založila vlastní nezávislý feministický časopis v elektronické formě. Časopis FEM-FEM ovlivní život statisícům čtenářek.

Mirka chce dát feminismu nový směr s názvem Neo-femme. V tomto směru by nemělo jít o rovnoprávnost žen a mužů, ale o jejich naprostou nadřazenost. Životní heslo Mirky je “Feminization is sexy!!!“

Jarka M.

Zástupkyně Mirky, když má menstruaci. Studentka angličtiny se zaměřením na feministickou zahraniční literaturu. Jejím cílem je propagace sňatku lidí stejného pohlaví, převážně žen. Je o něco mladší než Mirka a jednou by se jí ráda vyrovnala. Je propagátorkou zdravého životního stylu.

Jindřiška H.

Je barbínou klubu. Bývalá kandidátka na MISS. Má v malíčku všechny moderní trendy. Zajímá jí kosmetika a móda a je zároveň stylistkou klubu. Postupem času si pomocí Mirky a Jarky doplňuje vzdělání, protože je díky svému smutnému dětství pouze vyučenou kadeřnicí. Ráda by se přihlásila na psychologii.

Maruška Červeňáková alias Červenka

Je romka, která se narodila v jednom nejmenovaném ghetu. Myslí si, že má hudební talent a ráda by se stala jednou československou SUPERSTAR, ale zatím se neodvážila do soutěže přihlásit. Miluje černé rapperky typu Missy Elliot. Od smutného osudu ostatních obyvatel sídliště jí zachránila láska k hudbě a k její kamarádce sportovkyni Romaně, která jí už léta pomáhá v boji proti nadváze. Její temperament občas způsobuje rozbroje v klubu, ale díky novým kamarádkám se postupem času stává lepší ženou. Červenka se jí říká kvůli její zálibě v červeném vyzývavém oblečení, ke kterému neodmyslitelně patří její červený baret.

Pomocí důvtipných rad Jindry se časem dokáže svého kolotočárského outfitu (s výjimkou jejího červeného baretu) zbavit a stane se vzorem oblékání pro mladé romky. Klub zasvěcuje do tajů bílé magie, učí děvčata věštit z ruky a klubu věnovala křišťálovou kouli.

Romana Rychlá alias Rychloručka

Romana Rychlá je sportovkyně tělem a duší. V dětství byla přepadena romskými chlapci a následně zachráněna Maruškou Č., která nezbedníky odehnala. Od té doby si nese trauma z násilnických mužů, se kterým ovšem statečně zápasí. Její robustní postava byla předpokladem ke vzpěračské kariéře, která byla nešťastně ukončena dopingovým skandálem. K braní zakázaných látek ji donutil její trenér, který má nyní zakázanou činnost na deset let. Romana na sport nezanevřela a stala se fitness trenérkou a vzpírá už pouze pro radost. Svojí přezdívku získala ve sportovním oddíle za rekordní počet kliků provedených za dvě minuty.

Romana stále hledá svojí ženskost. Její obvyklý dress-code je tepláková souprava a čelenka s nápisem SSSR, kterou jí věnovala matka, reprezentantka v hodu koulí. Zásadně se nelíčí.

S jejím přijetím do klubu se tam dostala ráznost, energie. Rychloručka ovšem někdy dříve jedná a pak myslí, což někdy přináší rychlým šipkám horké chvíle. Jindra v ní, podobně jako v  Marušce, probouzí ženskost a její styl. Pomocí Mirky a Jarky přijímá feministickou ideologii jako světonázor a šíří jí mezi mladé sportovkyně dále.

V časopise je pisatelkou článků o úspěších českých sportovkyň. Jejím vzorem je už od útlého dětství Jarmila Kratochvílová. Neuznává kolektivní mužské sporty jako je kopaná, lední hokej a basketbal, kde kritizuje především propastnou platovou politiku v porovnání s jejich ženskými protějšky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je administrator. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.