Mirka osvobozuje Jarku

Byl teplý červnový páteční večer. Většina mladých lidí trávila svůj čas zábavou na diskotékách a v barech. V jednom takovém seděla i mladinká Jarka, ale na rozdíl od svých vrstevníků si připravovala esej o posledním dokumentu Olgy Sommerové. Bylo ještě brzo a podnik zel prázdnotou. V místnosti duněl poslední hit Lady Gaga, ona ho však pro své zaujetí prací nevnímala.

Proto si ani nevšimla příchodu motorkářů v absolutně nemoderních bundách s nápisem HELL RAIDERS. Jejich kápo se rozhlédl po místnosti, luskl prstem a objednal pro svoje lidi pivo. Náhle ho zaujala studující Jarka, a tak klátivou chůzí kráčel k jejímu stolu. Čůrky potu stékaly po jeho odulé tváři a nepěstěné nehty elvisovsky projížděly nemyté a neučesané delší vlasy.

S ne příliš velkým sebevědomím (přece jen toho neměl dneska ještě tolik vypito) na ni houkl: „Copak tady tak sama, kočičko, nechceš se trochu pobavit s partou dobrejch hochů?“

Jarka pokračovala dál ve čtení a ani na vteřinku nepochybovala, že tomu příšernému individuu neodpoví. Chlápek jen pokrčil rameny a odšoural se ke svým kumpánům ke stolu. Tam už byla zábava v plném proudu. Obhroublé řeči a nezáživné diskuze o motocyklech a fotbalu se rozléhaly místností.

Po dvou hodinách začal Jarce narůstající hluk vadit. Dopila svoje nealkoholické mojito a zaplatila. Kousek od baru postávali již mírně přiopilí členové gangu a kouřili. Odcházející Jarky si náhle všimnul vytáhlý mladík a křikl na tlusťocha: „Hele Márty, to je ta piča z baru co tě ignorovala, to si necháš líbit?“

Alkoholem posílený šéf gangu sebejistě odvětil: „Neměj péči Hanzi, ta ještě uvidí.“ Asi nejen Red Bull dává křídla, ale i pár piv značky Gambrinus, protože motorkář se bleskurychle ocitl před Jarkou.

„Tak naposled se tě ptám, nechceš si trochu užít?“, procedil Márty. Jarka chtěla mladíka odstrčit, ale ten se hrubě dotkl jejího ramena. „Ale no tak kočičko, kam pospícháš?“ Sevření ramene ještě zesílilo a celý gang nešťastnou dívku obestoupil. „Nech si říct a nedělej Zagorku,“ ozvalo se z davu. Následoval hrubý smích.

Najednou z ničeho nic na Mártyho hlavě přistál nějaký předmět. Ten se jen trochu natočil a pěst ozdobená ocelovým prstenem ho udeřila do spánku. Za okamžik se k zemi poroučel i kousek vedle stojící Hanz, který se držel za hlavu po kopu botou s jehlovým podpatkem. Ostatní týpci začali ztrácet odvahu a po dalším přesně mířeném úderu kabelkou na hlavu jednoho z borců se skupinka dala na útěk. Předtím stačili ze země sebrat své dva kumpány a trochu si prohlédnout ženskou postavu vystupující ze stínu. Za chvíli se prostor u baru vylidnil.

„Není ti nic?“ zeptala se neznámá.

„Ne v poho, díky, ale já bych si poradila,“ odpověděla bezmyšlenkovitě soběstačná Jarka. V tu chvíli se její zachránkyně ocitla ve světle lampy. Jarce problesklo hlavou, že tak dokonalý mejkap, dlouhé řasy a precizně sladěný outfit viděla snad jen na stránkách Cosmopolitanu. Najednou jako by se v ní něco probudilo a zvláštní chvění proběhlo celým jejím tělem. Svými ústy se jemně se dotkla smyslných rudých rtů.

„Já jsem Mirka,“ pronesla po polibku tichým hlasem neznámá.

„Jarka, a ještě jednou díky,“ zněla odpověď. „Zvu tě na kafe.“

Dívky se chytily za ruce a pomalu odcházely z místa boje. Zahleděni jedna do druhé si ani nevšimli za rohem ukrytého mladíka, který se neslyšně vydal za párem. Poslal ho tam Márty, protože přísahal oběma krutou pomstu.

Večer tak Jarce nečekaně pokračoval dál. S novou kamarádkou se uvelebily v útulné kavárně s příjemnou šibalsky se usmívající servírkou. Děvčata probrala poslední trendy, ironicky okomentovala nedostatečný počet žen v politice a top managementu nadnárodních korporací, zkrátka si velmi dobře rozuměla.

„Škoda, že nás power girls není více, mohly bychom si založit Cosmo-club podle posledního čísla Cosmopolitanu a společně bychom mohli něco podnikat. Třeba šopování, happeningy, bazárky a tak,“ povzdechla si během večera rozohněná Mirka, která byla čerstvou absolventkou Gender studies. Podobně smýšlející Jarka horečně přikyvovala: „Jo, to by bylo cool, to jsem si vždy mocinky přála“. Sama, studentka angličtiny, dobrovolně navštěvovala některé přednášky na genderová témata.

Ani jedna netušila, jak se jim jejich VELKÉ přání zanedlouho vyplní. Ale o tom až příště.

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je administrator. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.