Rychlé Šipky pořádají závody

„Měly bychom vymyslet zase nějaký kulturní program pro naše čtenářky,“ povzdechla si jednou Mirka, zatímco jí Jarka lakovala nehty na jejích hladce oholených nohou.

„A co takhle závody?“ ozvalo se ze dveří, kde se zrovna zouvala Rychloručka vracející se z hodiny zumby. Pach jejího upoceného těla ostře kontrastoval s místností nasycenou parfémem Lancome.

„To není špatný nápad,“ odvětila Mirka, „koneckonců obezita prostupuje i našimi řadami.“ Nenápadně přitom vrhla pohled ve směru, kde předpokládala lokaci Červenky. Tedy k ledničce.

„A výherkyně by mohly dostat nějaké hodnotné ceny,“ připojila se Jarka, sotva co vrátila štěteček do nádobky s lakem.

„Nejsme žádná Miss Universe, abychom dávaly výherkyním automobil nebo klíče od bytu“, zavrčela Mirka.

„Nicméně nějaké ceny by byly dobrou motivací k hojné účasti. Třeba masáže, kosmetický balíček nebo roční předplatné našeho Kosmíku. To bych možná zařídila v redakci,“ dodala Mirka.

„A mohla by to moderovat Jitka Čvančarová, je to naše příznivkyně. Přítomnost celebrity zvýší určo zájem,“ navrhla Jarka.

„No jo, ale aby se nám tam do toho nezačali srát vocasové, co jí budou koukat akorát na kozy,“ uniklo Jindře.

„Máš deset trestných bodů a ty víš za co. Navíc to nazveme pro ŽENY od ŽEN, aby bylo jasné, pro koho je soutěž určena.“

„Tak já udělám pozvánku na druhou stranu našeho FEM-FEMU,“ zabručela Jindra, aby si trochu vylepšila reputaci.

„Ale v jakých disciplínách budeme soutěžit?“

„Každá z nás navrhne jednu a bude to,“ rozhodla Mirka, „Jarko?“

„Já bych ráda, aby to nebylo jen o sportu, ale také něco o ženách, když je to pro ženy, prostě zocelit nejen tělo, ale i ducha, ať je to taky zábavné. Navrhuji kvíz ze světa slavných žen.“

„Souhlasím. A co nám vymyslí naše Jindříška?“ optala se Mirka.

„K ženám patří móda. Vyhlásila bych výtvarnou soutěž o nejlepší návrh letních šatů.“

„Hmm, to se dalo čekat, ale ve své podstatě to není špatný nápad. Co dál Rychloručko?“

„Krom inteligence a uměleckého cítění, by žena měla být i silná a to i po fyzické stránce. Síla ovšem není vše, je třeba také mrštnost a dobrá koordinace svalů,“ zafilozofovala si Romana. „A aby to mělo náboj, tak navrhuji hod tenisovým míčkem na cíl. Vypůjčila bych si od fotbalistek SK Slavoj Vyšehrad tréninkové figury, které by posloužily jako cíle.“

„Výborně,“ zatleskala Mirka.

Maruška si chvilku nevěděla rady, přemýšlela a přitom si pohrávala s kelímkem Coca-coly a v tom jí to napadlo.

„Aby v tom byla trochu sranda, dala bych soutěž v pití jahodového nápoje na čas. Když můžou mít chlapi soutěž v pití piva???“ s ostychem hlásila Červenka.

„Pokuď ten nápoj bude nízkokalorický tak proč ne,“ odsouhlasila Mirka a dodala svůj návrh: „Moderní a úspěšné ženy bývají celý den v poklusu. A to všechno musí zvládat s elegancí a v lodičkách, tak aby převyšovaly muže nejen svými výkony, ale i výškou. Oni si pak ti grázlové míň troufají. Proto navrhuji závod v běhu na vysokých podpatcích. Jindra zvolí jejich výšku a bude to přeměřovat.“

„Ale donesou si svoje, nejsem žádná půjčovna nebo bazar,“ vyjekla Jindra.

„Takže pusinky, teď každá rozpracujete svoji disciplínu a v 19 hodin chci mít kompletní návrhy v majlu,“ zavelela Mirka. Vzápětí se děvčata rozprchla do různých částí bytu a začala pracovat na svých tabletech.

Ve stanovený čas měla Mirka všechny návrhy a o hodinu později vyšel FEM-FEM s pozvánkou k soutěži, která se měla konat příští sobotu. Při organizaci se nejvíce se blýskla Jindra. Ta po hodině telefonování ukecala k účasti v soutěži svojí kamarádku, vysloužilou modelku Nicol, která už nepředváděla, zato úspěšně plnila předních stránky bulvárních magazínů a novin. Zlatým hřebem byla účast Blanky Matragi jako porotkyně v Jindřině umělecké disciplíně. Na závěr se měla konat autogramiáda všech zúčastněných a umělecké vystoupení skupin Five Angels, Luštěla a Aquababes.

Protože závist světem vládne, tak se v časopise Zhulenej Fetus objevil článek s titulkem: „Hnutí vemen pořádá mejdan roku z Václaváku!“ Sesterstvo v něm radilo, aby si Šipky místo Čvančarové objednaly ambulanci a ženského psychologa. Mirka nakonec uznala tuto poznámku jako konstruktivní a lékařskou pomoc zajistila.

Účast celebrit a masivní mediální kampaň přilákala na městský stadion neuvěřitelné množství lidí pardon žen. Velká ňadra a kypré boky slavné české herečky překvapivě nechávaly chladnou mužskou část, která dala přednost vrcholícímu mistrovství světa v ledním hokeji, plochodrážním závodům nebo večernímu koncertu skupiny Metallica. A tak do útrob stadionu nebyl vpuštěn pouze úchyl René, známý pod přezdívkou Vosáhlo. Ten se chtěl dostat na místo konání v ženském přestrojení, ale díky nemožné kombinaci svého outfitu byl odhalen členkami judistického oddílu Karmínová Gejša, které zde pracovaly jako ochranka.

Akci zahájila Jitka mohutným pozdravem: „Ahooooooj ženyyyyyyyyyyy,“ a následoval hit skupiny Luštěla s názvem Osmnáctiny.

Pak se začalo soutěžit. Začalo se během. Protože se Mirka cítila povinná své navrhnuté disciplíny zúčastnit, předala stopky Jarce a postavila se na start v růžovém trikotu s číslem 1 a v ultra vysokých botách od Manola Blahnika na start. Následoval výstřel a již od prvních chvil bylo jasné, kdo bude vítězem. Jitka to na komentátorském stanovišti glosovala legendární větou: „Podívejte se, jak ta Mirka krásně běží!“ Kdo by čekal nějaké poleno na trati, šeredně by se mýlil. Takové věci si ženy nedělají. Pouze dvě soutěžící, mezi nimiž byla i ex-modelka Nicol, si stěžovaly na naříznuté podpatky. Tuto stížnost však komise fair play složená ze Šipek a Blanky Matragi zamítla.

Druhý bod soutěže o slavných ženách nabuzené divačky trochu nudil. Marii Curie Sklodowskou ze soutěžících nikdo nepoznal a publikum se dostalo trochu do varu až při rozpoznávání postavy Helenky Vondráčkové.

Pak opět následovala sportovní disciplína. Tréninkové figury měly obličeje nechvalně proslulých mužů jako jsou Zdeněk Pohlreich, Old Shatterhand, Jan Saudek nebo Dominik Duka. Ukázkový nesoutěžní hod předvedla Rychloručka, která přesnou ranou sestřelila Old Shatterhanda, až mu z ruky vypada atrapa legendární medvědobijky.

Čtvrtou disciplínou byl návrh šatů. Soutěžící přímo pod dohledem kamer navrhovaly, kombinovaly, trhaly a vyhazovaly, až se začala hrací plocha plnit zmuchlanými papíry. Nakonec se ovšem podařilo vytvořit mimořádné kreace, o kterých paní Matragi prohlásila, že jí budou inspirací pro následující přehlídku Bizzare fashion Mnichov.

Vysíleným hráčkám pak přišla vhod soutěž v pití jahodového šejkru. Tři účastnice závodu v této disciplíně odstoupily, protože se to neslučovalo s jejich dietou.

Po krátké přestávce vyplněné písničkou Girl domination, kterou složila pro skupinu five angels naše Jarka, došlo k udílení cen.

Soutěž vyhrála Darinka Kolesárová z Banskej Bystrice a mohla se tak radovat z ročního předplatného časopisu Kosmopolitan a speciálním číslem časopisu FEM FEM. Druhé místo obsadila Richarda Hašek Lesklolunná a odnesla si kosmetický balíček. Třetí skončila Oldřiška Petra Šikmá, která místo masáží dostala pozvánku do privátku Rychlých Šipek a podepsanou fotografii Mirky.

Od členek skupiny Aquababes dostaly vítězky místo šampaňského perlivou vodu, s kterou se rozradostněné šampionky vzájemně začaly polévat, podobně jako vítězní závodníci motoristického sportu.

 Po autogramiádě a krátké besedě se rozjel koncert zmiňovaných Aquababes, který měl neuvěřitelný úspěch. Na pódiu se tak octly i naše pořadatelky, ex-modelka a rozjařená postarší dáma v podobě naší slavné návrhářky. Koncert se vnějšími vlivy začal kazit až při procítěné akustické baladě „Chci vzývat Tvůj klín“. Na  nedalekém stadionu totiž vypukl výše zmiňovaný koncert té nekulturní hudby pro dělnickou mládež pohlaví s penisem. Ženská jemnost a emoce byla drcena maskulinní hrubostí prvního nářezu setlistu, konkrétně „skladbou“ Hit the lights (stejný název songu najdeme překvapivě i u Disney holky Seleny Gomez a nejedná se naštěstí o cover pozn. autora). Vodní kočičky prostě s aparaturou nestačily na rozjeté matadory z Metly, a tak se text Neříkej mi baby, nejsem tvojí holčičkou, mísil s vypalovačkou Die die my darling, což vytvářelo zvláštní mix, který by stál za samostatný live singl.

I přes tuto malou kaňku si všechny účastnice večer užily a ještě dlouho na něj s láskou vzpomínaly.

Celá věc měla samozřejmě dohru v mediální rovině. Konkurenční plátek, který na akcičce měl i svoje reportéry, to glosoval v kulturní rubrice. Objevily se zde názory, že šlo o návrat spartakiády, kde chyběli jen Štrougal s Davidem. Hudební část atrakce byla hodnocená jako unylá, postrádající drajv, zkrátka aerobik s playbackem. Doplňme jen, že článek vyšel pod názvem: „Někomu stačí ke štěstí málo.“ Oproti tomu byl vcelku kladně hodnocen koncert rockových dinosaurů, na kterém byly spatřeny i ženy, o kterých Fetus napsal, že byly pohledného vzezření a mysli jasné.

FEM-FEM kontroval speciálním číslem s podrobným popisem akce. Nechyběly barevné fotografie, rozhovory s účastnicemi, módní policie a slevové kupóny na nákup spodního prádla. V závěru Mirka slíbila, že se akce stane pravidelnou. Cílem bude také oslovit více žen, aby ubylo odpadlic, které hledají útěchu v drsné mužské náruči a hutných riffech.

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je administrator. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.